top of page

Nascuda a Vic, és llicenciada en Belles Arts per la UB i Titulada Superior en Cant pel Conservatori del Liceu essent els seus mestres Joan Ferrer Serra i posteriorment Maria Dolors Aldea. Ha estat guardonada en diversos certàmens lírics (Mirabent i Magrans, Mirna Lacambra, Germans Plà, entre d'altres).

 

Inicià la seva carrera professional amb els Amics de l'Òpera de Sabadell i el seu circuit Òpera a Catalunya guanyant el Concurs Mirna Lacambra per accedir a l'Escola d'Òpera de l'entitat tot cantant el rol de Dorabella a Così fan tutte de Wolfgang Amadeus Mozart. La seva trajectòria amb aquesta associació ha estat intensa i fecunda, assumint un ampli ventall de personatges que testimonien la seva progressió i versatilitat en títols de compositors tan dispars com Verdi, Rossini, Bellini, Mozart, Offenbach, Gluck, Gounod o Bizet, havent-hi debutat, amb reconeixement de crítica i públic, els rols cabdals de la seva corda de mezzo com Eboli, Isabella, Carmen, Adalgisa, OrfeoAmneris i Azucena així com Aurora de la sarsuela Doña Francisquita.

 

La seva versatilitat i evolució artística li ha permès interpretar un extens repertori operístic abastant el classicisme de Wolfgang Amadeus Mozart (Dorabella a Così fan tutte i 3ra Dama a Die Zauberflöte), Christoph Willibald Gluck (Orfeo a Orfeo ed Euridice) o Domenico Cimarosa (Fidalma a Il matrimonio segreto), el belcanto decimonònic de Vincenzo Bellini i Gaetano Donizetti, amb especial predilecció pels grans rols de 'mezzo acuto' com Adalgisa (Norma), Leonora (La favorita), Sara (Roberto Devereux), Elisabetta (Maria Stuarda), Giovanna Seymour (Anna Bolena) o Enrichetta (I puritani) i amb incursions al repertori rossinià com Isabella (L'italiana in Algeri) i Zaida (Il turco in Italia). Tantmateix, són molt destacables les seves recents prestacions del repertori verdià interpretant rols com la Princesa d'Eboli (Don Carlo), Amneris (Aida), Azucena (Il trovatore), Fenena (Nabucco), Maddalena (Rigoletto), Flora (La traviata) o Meg Page (Falstaff). I no podia faltar, seguint amb el repertori italià, Giacomo Puccini (Suzuki a Madama Butterfly) i el verisme de Pietro Mascagni (Lola a Cavalleria rusticana). Pel que fa a l'òpera francesa, ha interpretat Carmen a l'òpera homònima de Georges Bizet en diverses produccions, La voix de la mère a Les contes d'Hoffmann de Jacques Offenbach i Gertrude a Roméo et Juliette de Charles Gounod; en repertori alemany Primera serventa (Elektra) de Richard Strauss, i Orlofsky (Die Fledermaus -opereta vienesa-) de Johann Strauss fill; en repertori espanyol ha cantat Pepa a Goyescas  d'Enric Granados i Señá Rita a la sarsuela  La verbena de la Paloma de Tomás Bretón. En creació contemporània interpretà el rol de Magda a Magda de Ramon Ribé,  Sombra a l'estrena d' El abrecartas (Luis de Pablo) i Doña Paula a La Regenta, ambdós al Teatro Real.

 

És presència habitual als escenaris espanyols: Gran Teatre del Liceu (La traviata, Les contes d'Hoffmann, Rigoletto, Cendrillon), Teatro Real (Moses und Aron i pròximament El abrecartas), Teatro Campoamor d'Oviedo (Il turco in Italia i I puritani), Teatro Colón de A Coruña -Amigos de la Ópera de A Coruña-(La verbena de la Paloma), Teatre Principal de Palma (Cavalleria rusticana), Auditorio Nacional de Música (Aida, Elektra, Requiem de Verdi), Festival de Peralada (La traviata), Festival d'Òpera d'Eivissa (Madama Butterfly, Falstaff i Die Fledermaus), Auditori del Camp de Mart de Tarragona (Rigoletto), Festival Lírico de Medinaceli (Il trovatore) -el seu darrer debut-. Al Teatro Cervantes de Màlaga, hi protagonitzà amb èxit La favorita.

 

A l'estranger ha interpretat la cigarrera Carmen en l'òpera homònima de Bizet a Xina (Nanjing i Shangai; producció escènica signada per Emilio Sagi) inaugurant el Jiangsu Grand Theater i Maddalena (Rigoletto) al Zomeropera Festival a Bèlgica. També ha interpretat els rols de Martha i Pantalis de "Mefistofele" a Bucarest i col.laborà amb una gala a Cascais amb la seva Orquestra Sinfónica.

Pel que fa a l'oratori, destaca la part de mezzosoprano solista de la Messa da Requiem de Giuseppe Verdi, -que ja va cantar a l'Auditorio Nacional de Música a Madrid- i, properament, interpetarà al Palau de la Música Catalana amb l'Orquestra Simfònica del Vallès. En diverses ocasions ha cantat el Requiem de Mozart a emplaçaments tals com els auditoris de Murcia i Cartagena o la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona, també el Stabat Mater de Giovanni Battista Pergolesi, el Magnificat i La passió segons Sant Joan -ambues de Johann Sebastian Bach-, Gloria d'Antonio Vivaldi i el Requiem de Maurice Duruflé, a L'Auditori de Barcelona.

 

El seu recorregut artístic li ha permès col·laborar amb reconeguts directors orquestrals com Riccardo Frizza, Sir Andrew Davis, Elio Orciuolo, Daniel Gil de Tejada, Speranza Scappucci, Lothar Koenigs, Óliver Díaz, Enrico Delamboye, Susanna Mälkki, Cristóbal Soler, Thomas Sanderling, Santiago Serrate, David Afkham o Antonello Allemandi, i registes com Emilio Sagi, Laurent Pelly, Lotte de Beer, Carlos Wagner, Veronique Wagemakers o David McVicar, per esmentar-ne només uns quants.

bottom of page